Lasersnijden

Lasersnijden metaal
Lasersnijden
Disselhorst Metaal kan het allemaal
Lasersnijden metaal
Lasersnijden
Disselhorst Metaal kan het allemaal
Lasersnijden machine
Lasersnijden
Disselhorst Metaal kan het allemaal

Lasersnijden met licht, een exacte manier van plaatsnijden.

Sinds de jaren zestig van de vorige eeuw wordt lasersnijden gebruikt als een zeer exacte methode om metaal te snijden. Met behulp van een laser (Light Amplification bij Stimulated Emission of Radiation) ontstaat een gebundelde lichtbron van enkele millimeters breed. Deze lichtbron ontwikkelt een intense hitte op een klein oppervlak, zonder in contact te komen met het materiaal. De voordelen zijn overduidelijk.

Vrijheid van vorm

Door het kleine werkgebied, het contactloos werken en de bewegelijkheid van de snijkop, is het snijden van complexe contouren mogelijk.

Weinig materiaalverlies

Met de laserbundel van slechts enkele millimeters ontstaat een fijne snijvoeg. Het metaal uit de snede verdampt en wordt afgezogen zodat het werkgebied niet wordt vervuild.

Lage thermische belasting

Door de intense verhitting in een klein gebied, smelt en verdampt het metaal wat direct door de laser getroffen wordt. De thermische belasting van het omgevingsgebied is minimaal waardoor het werkstuk vorm- en maatvast blijft.

Snijsnelheid

De laser maakt het mogelijk dat het snijproces snel verloopt met als gevolg een hoge doorlooptijd.

CNC-besturing

Met de CNC-besturing wordt de laser digitaal aangestuurd. Met het automatisch gekoppelde magazijn wordt een vol continu snijproces mogelijk waarin verschillende opdrachten, uit verschillende platen, word gerealiseerd.

Schoon

Met behulp van een gasstroom wordt het gesmolten en verdampte metaal afgevoerd en blijft de snij- zone schoon. Het uitgesneden werk is gelijk gereed voor andere bewerkingen zoals ponsen, buigen, lassen, beitsen of poedercoaten.

Heeft u behoefte aan snelle plaatbewerking? Maak dan gebruik van onze Rapid Laserservice!

Wij beschikken over maar liefst vier lasersnijmachines. Al deze vier machines zijn computergestuurd en kunnen hierdoor 24 uur per dag en 7 dagen per week op volle snelheid doorgaan met lasersnijden. De lasersnijmachines kunnen metaal tot wel 25 millimeter dikte aan. Doordat wij over een volledig geautomatiseerd magazijn beschikken, kunnen wij snelle levertijden garanderen. Nu verwacht u misschien daardoor letterlijk ook een hoge prijs te moeten betalen, maar niets is minder waar. We bieden u juist uiterst betaalbare prijzen in lasersnijden.

Onze gemotiveerde medewerkers zijn behalve in metaalbewerking ook geïnteresseerd in u en uw wensen. Alleen zo kunnen wij producten volledig op maat lasersnijden en weten we zeker dat u  100% tevreden zult zijn.

Disselhorst Metaal kan het allemaal! Overtuig u van onze uitgebreide mogelijkheden. Neem vrijblijvend contact met ons op.

Interesse in lasersnijden?

Neem dan contact op!

bij afbeelding
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ons hightech machinepark is verregaand geautomatiseerd en gerobotiseerd.